Blog

De Food Waste Challenge goes international!

“Concrete oplossingen bedenken en uitwerken met gedreven mensen, dat is het doel van een Food Waste Challenge.”

Voedselverspilling is een globaal probleem. In de spirit van Internationaal Vlaanderen besloten we dan ook onze horizons te verbreden en op zoek te gaan naar internationale jonge entrepreneurs die hier hun tanden in willen zetten. Zo kwamen we bij Bukavu (Congo) terecht, en besloten we een samenwerking op te zetten via een Food Waste Challenge.

Internationaal samenwerken was geen evidente opdracht, daarom schreef Sebastiaan het organisatieproces ook uit in een praktische handleiding. Mocht je een gelijkaardig traject willen organiseren, dan heb je hiervoor alvast een handig stappenplan.

HANDLEIDING: HOE ORGANISEER IK EEN INTERNATIONALE FOOD WASTE CHALLENGE?

Het doel van de Challenge was om jonge entrepreneurs de kans te geven een business model op te zetten rond voedselverspilling, en hen hierbij met advies van experts te ondersteunen.