Blog

Food Waste Challenge C-Mine Genk

Herinner je je nog de miljoenen appels en peren die in 2014-2015 in de kou bleven staan tijdens het Russisch handelsembargo?  FoodWIN sprong toen in de bres met Juice for Change, een kleine oplossing waarmee we de situatie een sappige draai wilden geven.

Wist je echter dat bij elke oogst, gemiddeld 20 % van de appels en 11,7 % van de peren niet aan de cosmetische normen opgelegd door de consument en door de retail?

We maakten gebruik van het momentum rond appels en peren om na te denken over een structurele aanpak van dit probleem. Appels en peren kunnen op ontelbare manieren verwerkt en vermarkt worden, wat tal van kansen dus betekent voor sociale ondernemingen, innovatieve producten of educatieve projecten!

Op 12 mei kwamen we samen in de C-Mine in Genk met enthousiaste actoren uit verschillende schakels van de keten – telers, verwerkers, veilingen, overheden, onderzoekers, experten en innovatoren – om ideeën te concretiseren om dat fruit te valoriseren door ze te verwerken of innovatief te vermarkten.

Hoe het er op deze dag aan toe ging lees je hier