De surplussupermarkt: te gek voor Belgie?

In Denemarken is het al realiteit!

Op 13 november 2017 nodigden FoodWIN en The Shift belangrijke spelers uit om die piste uit te spitten tijdens ons eerste Action Lab. Thomas Mølgaard Andersen van WeFood, de eerste Deense surplus supermarkt, gaf gretig zijn inzichten mee en inspireerde de deelnemers om met dit thema aan de slag te gaan.

Zet dit jou aan het denken?
Lees dan FoodWIN’s blogpost over hoe je zelf een Food Waste Supermarkt kan opstarten.

Bedrijven Delhaize, IKEA, International Food Waste Coalition, Alpro, Lidl en Pepsico deelden de gesprekstafel met ngo’s Komosie, Goodplanet, 21 Solutions, VBT, Netwerk tegen Armoede en voedselsurplus ondernemers Fruitcollect, Rekub and Shak’eat.

Uitkomst?

Ook in supermarkten valt er heel wat te doen met voedselverspilling, lees er alles over in de blogpost!